Terug

Volg Vandaag Inside

'Ajax wilde niet aan twee eisen van Potter voldoen, Farioli heeft beste papieren'

10 mei 2024, 10:00

Graham Potter heeft donderdagavond in een telefoongesprek met technisch directeur Alex Kroes besloten om definitief niet de nieuwe hoofdtrainer van Ajax te worden. Volgens De Telegraaf wilden de Amsterdammers niet aan twee eisen van de Engelsman voldoen.

Zo wilde Potter financieel water bij de wijn te doen, maar was het verlangde salaris van de Engelsman voor Ajax in de huidige situatie nog steeds te gortig. Daarnaast wilde Potter zijn eigen scout meenemen, wat voor de Amsterdammers onbespreekbaar was. De club wil voorkomen dat nogmaals passanten de regie pakken. Potter wees uiteindelijk een voorstel om opnieuw in gesprek te gaan af, omdat de onderhandelingen hem al te lang duurden.

De ochtendkrant schrijft dat er van de drie namen op de shortlist er nu nog twee over zijn. Erik ten Hag is nog altijd in beeld bij Ajax, maar de vrees is er bij de Amsterdammers dat er op korte termijn nog geen duidelijkheid komt over de toekomst van Ten Hag bij Manchester United. Daarnaast verwacht de club dat Ten Hag 'meer ijzers in het vuur heeft dan alleen een terugkeer naar Ajax.'

Kroes wil daarom niet te lang wachten, waardoor hij de optie Francesco Farioli zou kunnen verspelen. De trainer van OGC Nice heeft op dit moment de beste papieren voor het trainerschap bij Ajax. De 35-jarige Italiaan heeft al meerdere gesprekken gevoerd met Kroes en staat open voor een overstap naar de Amsterdammers. Ajax zal een overeenstemming over een afkoopsom moeten bereiken met zijn huidige werkgever.

Johan Derksen zou het onbegrijpelijk vinden als Ajax Francesco Farioli, de huidige coach van OGC Nice, aan zou stellen als nieuwe hoofdtrainer. Dat zei Johan gisteravond in Vandaag Inside. Bekijk de beelden bovenaan deze pagina.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.