Terug

Volg Vandaag Inside

'Ajax wilde Feyenoord-uitblinker Thomas Beelen naar Amsterdam halen'

28 feb 2024, 10:52

Voormalig Ajax-trainer Alfred Schreuder vertelt in gesprek met Voetbal International dat zij er alles aan hebben gedaan om Thomas Beelen naar Amsterdam te halen, maar dat het uiteindelijk niet tot een transfer is gekomen.

Ajax betaalde in de zomer van 2022 tien miljoen euro voor debutant Ahmetcan Kaplan, maar hoopte daarnaast ook Beelen te halen. "We wilden Kaplan halen voor de toekomst, net als Thomas Beelen. Die konden we in de winterstop overnemen van PEC Zwolle, omdat de kans groot was dat Jurriën Timber weg zou gaan. We hebben gepusht voor Thomas, maar uiteindelijk is dat niet gelukt." De huidige verdediger van Feyenoord kwam op de radar bij Ajax door een tip van de oefenmeester zijn broer Dick Schreuder, die Beelen destijds coachte bij PEC Zwolle.

“Met het geld dat we voor Perr Schuurs kregen, konden we Kaplan kopen", gaat Schreuder verder. "Hij is een jongen die er ook heel goed op stond bij andere Europese clubs. Andere opties waren toen niet beschikbaar voor ons. We hadden bijvoorbeeld interesse in Micky van de Ven, maar die bleek te duur." Van de Ven had op dat moment een basisplek bij VfL Wolfsburg en werd een jaar later voor veertig miljoen euro verkocht aan Tottenham Hotspur.

Wim Kieft vertelde onlangs dat hij onder de indruk is van het spel dat Thomas Beelen liet zien in het Europa League duel tegen AS Roma. "Doet het vrij goed die jongen!" Bekijk de beelden bovenaan deze pagina.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.