Terug

Volg Vandaag Inside

Ajax wil weer feestvieren in Athene

Ajax wil weer feestvieren in Athene

26 nov 2018, 19:35

ATHENE (ANP) - In het stadion waar Marco van Basten het Ajax van trainer Johan Cruijff aan de winst hielp van de Europa Cup 2, wil de Amsterdamse ploeg dinsdag opnieuw feestvieren. Een plaats bij de laatste zestien van de Champions League ligt voor het grijpen, een bonus van 9,5 miljoen euro voor kwalificatie voor de achtste finales lonkt.

Winst op AEK Athene volstaat. En als Benfica niet zegeviert bij Bayern München, overwintert Ajax zelfs al in de Champions League als het verliest van de kampioen van Griekenland. De nummer twee van de eredivisie, toch al niet armlastig, kan de kassa laten rinkelen in het land dat na acht jaar van bezuinigen sinds augustus weer officieel financieel op eigen benen staat. De inkomsten uit het lucratieve toernooi passeren de 60 miljoen euro als een plaats bij de laatste zestien is veiliggesteld.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.