Terug

Volg Vandaag Inside

'Ajax wil Steven Bergwijn in januari niet verkopen'

'Ajax wil Steven Bergwijn in januari niet verkopen'

7 jan 2024, 19:22

Ajax wil deze winter geen afscheid nemen van Steven Bergwijn. Dat heeft Voetbal International-journalist Lentin Goodijk begrepen van hoofdscout Kelvin de Lang van de Amsterdamse club. Onder meer West Ham United is geïnteresseerd in de aanvaller.

"Voor Ajax is het vanwege zijn financiële situatie in zekere zin ook aantrekkelijk", zegt Goodijk. "Hij heeft een stevig contract en je bent ook nog een afkoopsom aan het afbetalen. Daarom zou het interessant kunnen zijn. We vroegen Kelvin de Lang ernaar en hij zei: het is onze aanvoerder. Die wil je niet in januari wegdoen."

Volgens transferspecialist Fabrizio Romano wordt de 26-jarige Bergwijn wordt in verband gebracht met West Ham United. De Premier League-club heeft Bergwijn hoog op hun verlanglijstje staan om de selectie deze winter al mee te versterken. Echter zal de club uit Londen eerst spelers moeten verkopen voordat ze de transfermarkt op kunnen. Westham kan daarnaast rekenen op concurrentie voor de Ajacied, zo zouden er volgens Romano meerder Premier League-clubs geïnteresseerd zijn en zou er ook interesse zijn uit Saudi-Arabië.

Bergwijn werd in 2022 door Ajax overgenomen van Tottenham Hotspur voor ruim 31 miljoen euro en werd daarmee de recordaankoop van de Amsterdammers. Inmiddels wordt zijn huidige transferwaarde geschat op 20 miljoen euro.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.