Terug

Volg Vandaag Inside

Ajax wil selectie intact houden

Ajax wil selectie intact houden

25 aug 2018, 23:10

AMSTERDAM (ANP ) - Trainer Erik ten Hag hoopt dat hij volgende week tijdens de uitwedstrijd van Ajax tegen Vitesse over dezelfde spelers kan beschikken als zaterdag tijdens het eenvoudig gewonnen duel met FC Emmen (5-0). Dat zou betekenen dat Ajax de selectie intact heeft weten te houden in de laatste week van de transfermarkt.

Als er toch nog een basisspeler vertrekt, dan lijkt Hakim Ziyech de aangewezen persoon. De middenvelder heeft de toezegging van de clubleiding dat hij zijn toekomst bij een goed bod ergens anders mag voortzetten. ,,We kennen elkaars standpunten", zei Ten Hag voor de camera van FOX Sports. ,,Maar hij speelt graag voor Ajax en laat dat iedere wedstrijd zien. Hij heeft plezier om hier te voetballen. Hij wil bepalend zijn en dat lukt hem aardig."

Ziyech had met een doelpunt en twee assists een groot aandeel in de zege van Ajax op FC Emmen. Volgens directeur voetbalzaken Marc Overmars speelt er nog niet veel rond Ziyech. ,,Dat valt wel mee", antwoordde hij. ,,Ik heb liever dat het zo blijft. Ik kan het beste op vakantie gaan en na 1 september weer de telefoon opnemen."

,,Want we willen de boel graag bij elkaar houden", zei Overmars. ,,We hebben een mooi team dat iedere week beter wordt. De spelers kijken ook wat hier gebeurt. Het team draait lekker. Nog geen anderhalf jaar geleden haalden we onder trainer Peter Bosz de finale van de Europa League toen er zo'n spirit ontstond."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.