Terug

Volg Vandaag Inside

Ajax wil aanvallen in Kiev

Ajax wil aanvallen in Kiev

27 aug 2018, 21:49

KIEV (ANP) - Ajax is niet van plan om dinsdagavond de voorsprong op Dinamo Kiev (3-1) met defensief spel te verdedigen in de return van voorronden van de play-offs van de Champions League. ,,We willen vasthouden aan onze eigen identiteit", vertelde een strijdbare trainer Erik ten Hag vlak voor de training van zijn ploeg in Oekraïne. ,,Wij zullen voor de winst spelen. Dat moet de instelling zijn om in de groepsfase te komen."

Ajax kan niet wachten totdat het zich weer mag meten met de beste ploegen van Europa. De winnaar van 1995 ontbreekt al vier jaar in de hoogste klas van het clubvoetbal. Eindelijk is de formatie uit de hoofdstad er eens in geslaagd om de selectie op tijd op orde te hebben. Het vertrek van de talentvolle Justin Kluivert is gecompenseerd met de komst van Dusan Tadic en Daley Blind, die overkwamen uit de Premier League.

De uitgangspositie voor Ajax is goed maar ook gevaarlijk. Een snelle goal van de thuisclub kan de bezoekers in grote problemen brengen. Dinamo Kiev wil het laten stormen in de openingsfase. ,,Ik verwacht een ander Kiev, maar hetzelfde Ajax", zei Ten Hag. ,,Het is aan ons om de regie van de wedstrijd in handen te nemen en uiteindelijk ook te scoren. Een doelpunt zou ons erg helpen."

Zoals bijna altijd voor een grote wedstrijd wilde Ten Hag weinig kwijt over zijn opstelling. David Neres is mee naar Kiev gereisd. Hij lijkt op tijd hersteld van een hamstringblessure, maar zijn trainer wil eerst nog afwachten hoe de Braziliaan op zijn inspanningen tijdens de laatste training reageert. ,,We spelen een belangrijke wedstrijd, maar we willen hem ook geen zes maanden kwijt zijn", zei de coach van Ajax. ,,Hij moet pijnvrij zijn om te kunnen spelen."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.