Terug

Volg Vandaag Inside

Ajax-watcher Mike Verweij: 'Ik heb groot nieuws over Brian Brobbey...'

Ajax-watcher Mike Verweij: 'Ik heb groot nieuws over Brian Brobbey...'

9 juni 2023, 20:36

Brian Brobbey staat in de belangstelling van Italiaanse en Engelse topclubs. Verschillende clubs hebben geïnformeerd naar de spits van Ajax, dat meldt Mike Verweij in de Kick-off-podcast van De Telegraaf.

"Ik heb groot nieuws over Brian Brobbey", begint Verweij. "Iedereen bij Ajax gaat er vanuit dat Álvarez, Kudus en Timber vertrekken. Dat zijn ook dé spelers die heel goed in de markt liggen. Maar ook voor Brobbey is er heel veel belangstelling. Er zijn inmiddels Italiaanse en Engelse clubs die naar hem hebben geïnformeerd. Alleen Brian Brobbey is gelukkig zo verstandig – samen met zijnn management – om te zeggen dat het inprincipe veel beter is om bij Ajax te blijven."

"Hij is 21, heeft dit seizoen 32 wedstrijden gespeeld, dertien goals gemaakt en drie assists gegeven", vervolgt Verweij. "Hij was elke honderd minuten bij een doelpunt betrokken. Maar dit was natuurlijk niet het seizoen van Brian Brobbey. Hij miste in de slotfase van het seizoen ook veel kansen. Hij is gelukkig wel zo realistisch om het heel veel verstandiger te vinden om in Amsterdam te blijven."

(Tekst gaat verder onder de tweet.)

Valentijn Driessen vraagt zich vervolgens af wat Brobbey doet als Manchester United komt aankloppen. "Maar als Ten Hag op de stoep staat voor Manchester United, dan wil ik het nog wel zien. In de slotfase van de Engelse transferperiode", aldus Valentijn.

Presentator Pim Sedee kan het zich niet voorstellen dat Manchester United interesse kan gaan tonen in Brobbey, waarop Verweij aangeeft: "Het zal je verbazen... Ik heb hem hier ooit een keer 'Lukaku light' genoemd. Maar een hele boel topclubs zien echt heel veel potentie in hem en dat is ook wel terecht denk ik", aldus Ajax-watcher Verweij.

Wesley Sneijder vroeg zich onlangs in Veronica Offside af waarom hij geen plezier ziet bij de 21-jarige Brobbey. Bekijk het terug in de onderstaande video.

Wesley: 'Ik zie totaal geen plezier bij Brobbey'
3:26
Wesley: 'Ik zie totaal geen plezier bij Brobbey'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.