Terug

Volg Vandaag Inside

'Ajax wacht met aanstellen interim-directeur: directieleden nemen voorlopig taken Kroes over'

19 apr 2024, 15:02

Ajax gaat tot de Bijzondere Algemene Vergadering van Aandeelhouders (BAVA) op 21 mei geen interim-algemeen directeur aan te stellen. Dat meldt De Telegraaf. Het personeel is via een brief op de hoogte gesteld dat de taken van de geschorste Alex Kroes de komende weken worden overgenomen door de huidige directieleden Marijn Beuker, Menno Geelen en Susan Lenderink die – zo staat te lezen – ’een stapje extra doen’.

Tijdens de Bijzondere Algemene Vergadering van Aandeelhouders (BAVA) zal de raad van commissarissen besluiten wat er met Kroes gebeurt. De rvc heeft Kroes tot nu toe geschorst om zijn vermeende handel in voorkennis en moet eerst met aandeelhouders vergaderen voordat een definitief ontslag kan volgen. Bij een definitief vertrek van Kroes, zal er een interim-CEO komen. Dat is een eis van de KNVB, die stelde dat Ajax binnen zestig dagen een (interim-)CEO moet hebben.

Inmiddels kiest de fanatieke aanhang de kant van Kroes en keert zich tegen Van Praag. Ook de bestuursraad van Ajax heeft de rvc gevraagd het voorgenomen ontslag te heroverwegen. De raad vertegenwoordigt de vereniging Ajax, die in het bezit is van 73 procent van de aandelen van de club.

De Vandaag Inside-tafel reageerde onlangs op de bestuurlijke chaos bij Ajax rondom Alex Kroes en Michael van Praag. Bekijk het in de video bovenaan deze pagina.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.