Terug

Volg Vandaag Inside

'Ajax voor het eerst sinds lange tijd heel erg saai'

4 mrt 2024, 09:20

Pierre van Hooijdonk was zondagavond in Studio Voetbal positief verrast over de manier waarop Ajax speelde in het thuisduel met FC Utrecht (2-0) en vond het voor het eerst in lange tijd zelfs erg saai.

"Ik vond Ajax voor de eerste keer sinds hele lange tijd heel erg saai”, begint Van Hooijdonk. "Als je naar Ajax zat te kijken gebeurde er elke week van alles en nu gaven ze helemaal niks weg. Ze hadden alles goed op orde. Ik denk dat Utrecht de eerste club is, sinds heel lang geleden, die zo weinig kansen heeft weten te creëren tegen Ajax.”

Ajax speelde tegen Utrecht weer met vijf verdedigers en dat zorgde volgens de analist voor een goede verdediging. “Verdedigend zat het goed in elkaar. Aanvallend hebben ze ook niet veel gecreëerd, maar we weten nu eenmaal: Berghuis en Bergwijn er niet bij, dan lever je qua creativiteit gewoon ontzettend veel in.”

Sivert Mannsverk en Ahmetcan Kaplan wisten Van Hooijdonk tegen Utrecht vooral positief te verrassen. "Die hebben echt wel kunnen bekoren. Het ziet er allemaal best aardig uit.”

Johan Derksen vertelde vorige week in Vandaag Inside dat hij het fatsoenlijk zou vinden als Ajax aan alle seizoenskaarthouders de helft terugbetaalt. Bekijk de beelden bovenaan deze pagina.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.