Terug

Volg Vandaag Inside

Ajax voelt zich bestolen door arbitrage in Deventer: 'Op deze manier kun je geen prijzen pakken'

Ajax voelt zich bestolen door arbitrage in Deventer: 'Op deze manier kun je geen prijzen pakken'

2 apr 2023, 00:00

Trainer en spelers van Ajax voelden zich bestolen na de uitwedstrijd tegen Go Ahead Eagles (0-0). "Ik heb het aan iedereen gevraagd", zei trainer John Heitinga. "Maar niemand kan me echt uitleggen waarom dat doelpunt van Mohammed Kudus is afgekeurd. Ik snap er niets van."

Kudus kopte voor rust raak op aangeven van Steven Berghuis. De grensrechter vlagde echter voor buitenspel. Tv-zender ESPN kreeg vervolgens te horen dat videoscheidsrechter Stan Teuben het niet voor elkaar kreeg om een duidelijke buitenspellijn te trekken met de beschikbare camerastandpunten. In dat geval blijft de beslissing van de grensrechter leidend. Op de tv-beelden leek echter duidelijk te zien dat verdediger Gerrit Nauber nog achter Kudus stond toen Berghuis zijn voorzet verstuurde.

"Ik ben niet iemand die graag naar excuses zoekt", zei Heitinga. "En we hebben zeker in de tweede helft niet goed gespeeld. Maar zo'n doelpunt had ons natuurlijk wel geholpen in de situatie waarin wij zitten. Go Ahead Eagles moet dan meer ruimte gaan weggeven."

"Ik vind het echt onbegrijpelijk dat we met al onze technische middelen dus niet in staat zijn om een lijn te trekken", zo mopperde Davy Klaassen. "Dat gaat er bij mij echt niet in." Aanvoerder Dusan Tadic wilde liever niet te lang over de afgekeurde treffer van Kudus praten. "Maar het is natuurlijk wel gewoon een doelpunt. Ik kan er niets anders van maken."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.