Terug

Volg Vandaag Inside

Ajax viert afterparty tegen Fortuna Sittard

Ajax viert afterparty tegen Fortuna Sittard

10 mrt 2019, 19:43

AMSTERDAM (ANP) - Met de glimlach van de prachtige zege op Real Madrid nog op het gezicht, heeft Ajax voor eigen publiek Fortuna Sittard verslagen (4-0). Het elftal van trainer Erik ten Hag hield zich eenvoudig in de titelrace en kan de achterstand op koploper PSV woensdag tot twee punten verkleinen als het uitgestelde duel met PEC Zwolle wordt gewonnen.

De spelers en supporters van de club uit Amsterdam moeten zich op een soort van afterparty gewaand hebben in de Johan Cruijff ArenA. Voor de wedstrijd verschenen de vier doelpunten tegen Real nog eens uitbreid op de grote schermen van het stadion. Kreten van bewondering galmden door het stadion. Het leek wel of de fans de goals voor het eerst zagen.

De voetballers van Ajax wisten zich aardig op te laden voor het duel met de Limburgse nummer veertien van de eredivisie. De kersverse kwartfinalist van de Champions League speelde vooral voor rust gedreven en slaagde er aardig in het publiek te vermaken. Al na vier minuten leidde Ajax met 1-0. Dusan Tadic kreeg de bal zo maar voor zijn voeten gekopt door Michael Pinto, de linksback van Fortuna. Na een geplaatst schot mocht de Serviër zijn zeventiende competitietreffer vieren.

David Neres

Gelet op de vele hachelijke momenten voor het eigen doel mocht Fortuna niet mopperen dat het met een achterstand van 2-0 de rust haalde. David Neres, afgelopen week voor het eerst uitgenodigd voor de Braziliaanse nationale ploeg, scoorde op aangeven van Hakim Ziyech: 2-0.

Met dank aan doelpunten van opnieuw Neres en Tadic in de tweede helft evenaarde Ajax een oud record uit de eredivisie. De club heeft nu net als in 1967 in zes thuisduels op rij minimaal vier keer gescoord. Als Ajax zo op schot blijft, dan komt het zelfs in de buurt van een andere beste prestatie. De club beëindigde het seizoen 1966/1967 met 122 doelpunten. Dat is nog steeds een record in de eredivisie.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.