Ajax verslaat VVV-Venlo met 6-0

2 feb 2019, 22:38

AMSTERDAM (ANP) - Ajax heeft de eerste competitiezege van 2019 geboekt. Na een gelijkspel tegen sc Hereenveen (4-4) en een pijnlijke nederlaag in De Kuip tegen Feyenoord (6-2) won de nummer twee van de eredivisie wel van VVV-Venlo in de Johan Cruijff ArenA: 6-0.

Hakim Ziyech opende in de 35e minuut de score uit een vrije trap. Na rust troffen ook Kasper Dolberg (52e minuut) en Dusan Tadic (zestigste minuut) doel. In de slotfase trok de gretig ingevallen David Neres veel aandacht. De Braziliaan maakte de 4-0 en liet de eveneens ingevallen Klaas-Jan Huntelaar er 5-0 van maken. Neres leverde ook de assist bij de zesde treffer, van Donny van de Beek.

Ajax verkleinde de achterstand op PSV tot twee punten. De koploper van de eredivisie speelt zondag in Eindhoven tegen Fortuna Sittard.