Terug

Volg Vandaag Inside

Ajax verslaat Oostenrijkse kampioen RB Salzburg

Ajax verslaat Oostenrijkse kampioen RB Salzburg

19 juli 2022, 20:36

Ajax heeft de eerste wedstrijd tijdens een trainingskamp in Oostenrijk gewonnen. Het elftal van trainer Alfred Schreuder was met 3-2 te sterk voor RB Salzburg, dat de laatste negen jaar de landstitel won.

Dusan Tadic opende in de 27e minuut de score uit een strafschop, die was gegeven na een lichte overtreding op linksback Owen Wijndal. RB Salzburg kwam kort daarna langszij. Perr Schuurs probeerde de bal na een voorzet vanaf rechts nog weg te werken, maar via Nicolas Capaldo werd het 1-1.

Ajax ging alsnog rusten met een voorsprong. Op aangeven van Steven Bergwijn kopte Mohammed Kudus raak.

In de beginfase van de tweede helft zette Kenneth Taylor Ajax op 3-1. Aan die treffer ging goed voorbereidend werk van Steven Berghuis en Davy Klaassen vooraf.

Schreuder haalde na ruim een uur spelen acht spelers tegelijkertijd naar de kant en bracht voor hen veel jongelingen in de plaats. Na een fout van Sean Klaiber profiteerde Benjamin Sesko in de 72e minuut, maar verder kwamen de Oostenrijkers niet.

Bij Ajax deden verdediger Jurriën Timber en aanvaller Antony nog niet mee. Datzelfde gold voor Mohamed Ihattaren, die niet mee is op trainingskamp. Ajax speelt zaterdag de tweede oefenwedstrijd in Oostenrijk, dan tegen Eintracht Frankfurt, winnaar van de Europa League.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.