Terug

Volg Vandaag Inside

Ajax verslaat FC Utrecht in spektakelstuk en bekert verder

Ajax verslaat FC Utrecht in spektakelstuk en bekert verder

17 dec 2020, 00:05

Ajax had woensdag 5 doelpunten nodig om ten koste van FC Utrecht de derde ronde van de KNVB-beker te bereiken. Dusan Tadic was de gevierde man in een lege Johan Cruijff ArenA. Hij zorgde in de 90e minuut voor een fraaie 5-4.

Mimoun Mahi trapte FC Utrecht binnen 2 minuten op voorsprong. Dusan Tadic schoot Ajax in de 8e minuut enigszins gelukkig via het lichaam van Mark van der Maarel op gelijke hoogte. De Serviër bereidde vlak voor rust ook de 2-1 van Zakaria Labyad voor.

Een foutje van de 17-jarige Devyne Rensch stelde Mahi in de 47e minuut in staat voor een tweede keer te scoren. Antony schoot Ajax 6 minuten later via het lichaam van Tommy St. Jago op 3-2 en weer 2 minuten later was het weer gelijk door Sander van de Streek (3-3).

Invaller Moussa Sylla strafte in de 70e minuut een blunder van keeper Kjell Scherpen af. De oud-keeper van FC Emmen kreeg van trainer Ten Hag een kans in het bekerduel. Labyad schoot Ajax in de 81e minuut weer op gelijke hoogte. Tadic behoedde zijn ploeg in de 90e minuut voor een verlenging.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.