Terug

Volg Vandaag Inside

Ajax verslaat AZ in Alkmaar en staat zeven punten los

Ajax verslaat AZ in Alkmaar en staat zeven punten los

31 jan 2021, 19:36

Op de laatste dag van 'Super January' heeft Ajax de leiding van de Eredivisie stevig in handen genomen. Het elftal van trainer Erik ten Hag won ook de uitwedstrijd bij AZ (0-3) en heeft de concurrentie op grote achterstand gezet.

PSV, de nummer 2 van de ranglijst, volgt inmiddels op 7 punten. Vitesse (8 punten), Feyenoord (12) en AZ (13) zijn nog verder achterop geraakt. Ajax heeft ook nog eens verreweg het beste doelsaldo van alle clubs in de Eredivisie.

AZ leed de eerste nederlaag in acht competitieduels met Ajax, PSV en Feyenoord. De club uit Alkmaar werd eerder dit seizoen al uitgeschakeld in de voorronde van de Champions League, in de Europa League en de KNVB-beker.

Ajax is de grote winnaar geworden van een maand met vele toppers in de Eredivisie. De lijstaanvoerder kwam tegen PSV terug van een snelle achterstand (2-2) en won vervolgens van FC Twente (1-3), Feyenoord (1-0), Fortuna Sittard (1-2), Willem II (3-1) en nu dus ook van AZ, dat anderhalve week geleden ook al door Ajax werd uitgeschakeld in het bekertoernooi.

Ajax speelde de afgelopen weken lang niet altijd goed en werd een paar keer gered door een invaller. De rijkste club van het land beschikt dan ook over de breedste selectie in de Eredivisie. Dat bleek ook weer in Alkmaar, waar Ten Hag met Lisandro Martínez, Devyne Rensch en Perr Schuurs voor drie andere verdedigers moest kiezen. Daley Blind speelde ook niet op zijn vertrouwde positie, maar was nodig als linksback.

Ajax was sterker dan AZ en kwam al na 14 minuten op voorsprong. Antony schoot beheerst raak, op aangeven van Sébastien Haller. Marco Bizot voorkwam dat de bezoekers niet snel naar een grote voorsprong uitliepen. De AZ-doelman hield Davy Klaassen, Edson Álvarez en Dusan Tadic van de 0-2 af. Albert Gudmundsson was de gevaarlijkste aanvaller van AZ, maar had zoals wel vaker moeite met scoren. Hij kopte de bal tweemaal recht op doelman André Onana.

AZ richtte zich nog even op in het begin van de tweede helft, maar moest na een uur een tweede teleurstelling incasseren. Blind opende op Tadic, die op zijn beurt Klaassen in stelling bracht. De middenvelder nam de bal in een keer uit de lucht en schoot beheerst raak. Invaller David Neres zag eerst nog een treffer afgekeurd worden voordat hij in de slotfase voor de eindstand tekende.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.