Ajax verliest van FC Twente: 1-2

5 dec 2020, 22:58

Ajax heeft voor de tweede keer dit seizoen verloren in de Eredivisie. De koploper liet zich in eigen stadion verrassen door FC Twente: 1-2.

Queensey Menig, oud-speler van Ajax, maakte beide doelpunten voor de bezoekers uit Enschede. Hij schoot FC Twente in de 22e minuut op voorsprong en tekende in de 84e minuut voor de winnende treffer.

Ajax kwam in de 59e minuut op gelijke hoogte met een benutte strafschop van Dusan Tadic. De Serviër mocht een penalty nemen na een lichte overtreding van Wout Brama op Zakaria Labyad.

Vitesse kan zaterdagavond de koppositie van Ajax overnemen. De formatie uit Arnhem moet daarvoor het uitduel met PEC Zwolle winnen.