Terug

Volg Vandaag Inside

Ajax verklaart positieve testen door fout in laboratorium

Ajax verklaart positieve testen door fout in laboratorium

6 nov 2020, 17:12

Ajax verklaart de vele positieve coronatesten van afgelopen maandag door een fout bij het laboratorium dat door de Europese voetbalbond UEFA is ingeschakeld. 'Dat lijkt ons zeer waarschijnlijk', zei trainer Erik ten Hag in de aanloop naar het uitduel van zondag bij FC Utrecht.

Ajax reisde maandag aanvankelijk slechts met 17 spelers richting Denemarken voor het uitduel met Midtjylland in de Champions League. Zo'n vier uur voor de wedstrijd kregen Dusan Tadic, André Onana, Ryan Gravenberch, Zakaria Labyad, Davy Klaassen en Maarten Stekelenburg alsnog toestemming om te spelen. Klaassen en Stekelenburg arriveerden pas ruim twee uur voor de aftrap in Denemarken.

Ten Hag weet niet of Antony in de aanloop naar het thuisduel met Liverpool ook ten onrechte positief is getest op corona. De Braziliaan miste het verloren thuisduel met de kampioen van Engeland (0-1) maar bleek later in de week wel weer inzetbaar tegen VVV-Venlo.

Ten Hag gaat er van uit dat hij zondag tegen FC Utrecht alleen Mohammed Kudus moet missen. De middenvelder heeft onlangs een operatie aan een meniscus ondergaan. "Maar we zijn vrijdagochtend allemaal weer getest", zei de trainer van Ajax. "Die resultaten zijn nog niet binnen.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.