Terug

Volg Vandaag Inside

Ajax-verdediger Sosa: 'Dit seizoen was slechts een opwarmertje'

15 mrt 2024, 20:57

Borna Sosa heeft er alle vertrouwen in dat Ajax het volgend seizoen vele malen beter gaat doen. De linksback had na zijn overstap van VfB Stuttgart niet verwacht dat de Amsterdammers in zo'n sportieve malaise terecht zouden komen.

Ajax versterkte zich met Sosa op de laatste dag van de zomerse transferperiode. "Eén reden was Sven Mislintat, die ik kende uit mijn periode bij VfB Stuttgart", blikt Sosa terug in gesprek met Transfermarkt. "Ik heb een goede relatie met hem. Ajax is een ontzettend grote club die vier keer de Champions League heeft gewonnen. Ajax is ook een springplank, dus van hieruit kun je doorstromen naar de Premier League of een andere topcompetitie. Ik keek naar wat goed voor mij was en Ajax had een goed verhaal. Het was een goede transfer voor mij en ik zou het opnieuw doen."

De sportieve crisis van Ajax zag Sosa niet aankomen. "Het is raar. Het irriteert, want zo'n seizoen als dit gebeurt normaal gesproken niet bij Ajax", vervolgt de Kroaat. "Ik weet zeker dat we het volgende seizoen beter zullen zijn. Er zijn deze zomer veel nieuwe spelers bijgekomen, het is moeilijk om daar een team van te maken. Dit seizoen was slechts een opwarmertje, het komende seizoen zullen we laten zien wat we kunnen."

"De trainerswissel was belangrijk voor ons", gaat de 25-jarige linksback verder. "John van 't Schip was oud-speler bij Ajax en begrijpt de club beter. Je moet de club begrijpen, want het is niet eenvoudig om hier trainer te zijn. Er is hier veel druk omdat de landstitel altijd het doel is, zoals bij Bayern München. We hebben de opstelling veranderd en spelen nu zoals Stuttgart, wat beter bij mij past. De chaotische fase is voorbij, we staan stabiel in de competitie en ik hoop dat we het seizoen met een goed gevoel afsluiten", aldus Sosa.

Ajax ging donderdagavond pijnlijk onderuit in de return van de achtste finales van de Conference League tegen Aston Villa. Bekijk de samenvatting van het duel in de video bovenaan deze pagina.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.