Terug

Volg Vandaag Inside

Ajax-verdediger Kaplan opgeroepen voor Turkse nationale ploeg

15 mrt 2024, 17:42

Ahmetcan Kaplan is opgeroepen voor de komende oefeninterlands van Turkije tegen Hongarije en Oostenrijk. De 21-jarige verdediger van Ajax mag daardoor hopen op zijn eerste minuten voor zijn nationale ploeg.

Kaplan verruilde in de zomer van 2022 Trabzonspor voor Ajax, dat bijna 10 miljoen euro voor hem betaalde. Hij moest lang wachten op zijn doorbraak bij de club uit Amsterdam. Twee blessures hielden hem ruim anderhalf jaar aan de kant.

Kaplan maakt de afgelopen weken een goede indruk bij Ajax, maar viel donderdag geblesseerd uit tijdens het verloren uitduel met Aston Villa (4-0). Maar trainer John van 't Schip liet eerder op vrijdag weten dat de Turkse verdediger zondag mogelijk alweer tegen Sparta Rotterdam kan spelen.

Oud-Feyenoorder Orkun Kökcü en Ferdi Kadioglu, voormalig speler van NEC, zijn ook weer opgeroepen voor de Turkse ploeg die komende zomer aan het EK in Duitsland deelneemt.

Jorrel Hato vertelde na het heenduel tussen Ajax en Aston Villa blij te zijn met Kaplan naast zich: '"Hij is aan de bal héél goed en verdedigend sterk." Bekijk het in de video bovenaan deze pagina.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.