Terug

Volg Vandaag Inside

‘Ajax twijfelt aan specifieke kwaliteit Marten de Roon’

‘Ajax twijfelt aan specifieke kwaliteit Marten de Roon’

4 jan 2024, 00:00

Johan Inan, clubwatcher van het Algemeen Dagblad, vertelt in de Voetbalpodcast van de krant dat Ajax erover na heeft gedacht om zich met Marten de Roon te versterken, maar dat de club twijfelt over zijn leiderschapskwaliteiten.

Volgens Inan heeft Ajax een duidelijke profielschets staan voor een nieuwe speler op het middenveld. “Ze zoeken een ervaren speler. Niet zozeer iemand van 35 jaar, maar hij moet wel behoorlijk wat wedstrijden in topcompetities in de benen hebben. Een verdedigende middenvelder die ook voetballende kwaliteiten meebrengt, maar vooral ook iemand die leiderschap gaat toevoegen aan de selectie.”

De naam van Marten van Roon heeft voor deze positie rondgezongen in Amsterdam, maar volgens Inan twijfelt Ajax te veel aan een specifieke kwaliteit van de international. “Qua achtergrond, een Nederlander, komt hij heel erg in aanmerking, maar Ajax twijfelt aan zijn leiderschapskwaliteiten. Het moet echt een kartrekker zijn, iemand die de boel op sleeptouw neemt en verbaal continu aanwezig is en daarmee spelers als Steven Bergwijn en Steven Berghuis ook gaat ondersteunen en ontlasten", besluit Inan in de podcast van het AD.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.