Terug

Volg Vandaag Inside

Ajax loot PAOK, PSV mogelijk tegen LASK

Ajax loot PAOK, PSV mogelijk tegen LASK

22 juli 2019, 14:14

Ajax moet het in de derde voorronde van de Champions League opnemen tegen het Griekse PAOK. Dat heeft loting in het Zwitserse Nyon bepaald. PAOK is de landskampioen en bekerwinnaar van Griekenland. De Nederlander Diego Biseswar (voormalig Feyenoorder) staat onder contract bij de Griekse topclub.

De ploeg van trainer Erik ten Hag speelt eerst in Griekenland op 6 of 7 augustus. De return in de Johan Cruijff ArenA is op 13 augustus.

PSV moet eerst nog de tweede voorronde zien te overleven. Dinsdag is de eerste wedstrijd in Eindhoven tegen het Zwitserse FC Basel. Mocht de ploeg van trainer Mark van Bommel zich weten te plaatsen voor de derde ronde, dan speelt hij tegen het Oostenrijkse LASK. PSV mag dan eerst thuis spelen.

Ajax heeft goede herinneringen aan duels met PAOK. De Amsterdammers troffen de Grieken drie jaar geleden ook al eens in de derde voorronde van de Champions League. Thuis werd met 1-1 gelijkgespeeld, waarna het uitduel met 2-1 werd gewonnen. Ook in 2010 moest Ajax tegen PAOK in dezelfde kwalificatieronde. Een 1-1-resultaat in Amsterdam werd toen ook in Griekenland goedgemaakt. Destijds werd het 3-3 en mocht Ajax verder op basis van uitdoelpunten.

Ajax bereikte vorig seizoen de halve finales van het belangrijkste Europese clubtoernooi. Daarin was Tottenham Hotspur over twee wedstrijden te sterk. Destijds begon de Amsterdamse club in de tweede voorronde. Als landskampioen mag hij nu in de derde kwalificatieronde instromen.

De wedstrijden van PSV tegen FC Basel zijn dinsdag 23 juli en 30 juli, vanaf 20.00 uur live te zien bij Veronica.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.