Terug

Volg Vandaag Inside

Ajax treft Inter in achtste finales van de Champions League

Ajax treft Inter in achtste finales van de Champions League

13 dec 2021, 12:20

Ajax kent de tegenstander voor de achtste finales van de Champions League. De Amsterdammers werden maandag tijdens de loting gekoppeld aan Inter.

De club uit Milaan is de regerend kampioen van Italië. De Nederlandse internationals Denzel Dumfries en Stefan de Vrij spelen bij Inter, de huidige koploper in de Serie A. Ajax speelde in 1972 de finale van de Europa Cup I tegen Inter. De Amsterdammers wonnen dat duel.

Ajax speelt medio februari eerst een uitwedstrijd. De return in Amsterdam wordt in maart gespeeld. Ajax stond in de groepsfase van het toernooi geen punt af: de ploeg van trainer Erik ten Hag slaagde er als eerste Nederlandse club in om alle wedstrijden in de groepsfase van de Champions League te winnen.

UPDATE:

De Europese voetbalbond UEFA gaat de loting voor de achtste finales van de Champions League opnieuw doen. Bij de eerste poging maandag net na 12.00 uur zijn fouten gemaakt. Aanvankelijk werd Manchester United aan Villarreal gekoppeld, wat volgens de regels niet mocht omdat deze clubs elkaar in de groepsfase al troffen.

Vervolgens verzuimde de UEFA om het balletje met de naam van Manchester United in de juiste koker te stoppen toen een tegenstander voor Atlético Madrid werd geloot.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.