Terug

Volg Vandaag Inside

Ajax traint in Qatar met Deense inworpcoach die bizar ver gooit

Ajax traint in Qatar met Deense inworpcoach die bizar ver gooit

6 jan 2020, 16:42

Ajax traint in Qatar onder leiding van een heuse inworpcoach. Dat wekt wat verbazing op, want is er wel een speciale trainer nodig voor inworpen?

‘Ik moet vaak bijna op nul beginnen. Als speler leer je vanaf jonge leeftijd om te passen en geleidelijk aan komen daar allerlei aspecten van het spel bij. Behalve inworpen. Jarenlang oefenen ze om beter te worden, maar inworpen krijgen ze geen training in', vertelt de Deense inworpcoach Thomas Grønnemark in gesprek Voetbal International.

Grønnemark is al geruime tijd actief voor Liverpool, dat de Deen in de zomer van 2018 in huis haalde. Blijkbaar hadden de manschappen van Klopp veel baat bij de trainingen van de inworpcoach, want al na een paar maanden werd zijn contract verlengd.

In 2010 zette hij een indrukwekkend wereldrecord neer met een verre inworp van liefst 51,33 meter, door eerst een een salto te doen en vervolgens de bal snoeihard te gooien. Nu hij Ajax onder zijn hoede heeft genomen, kunnen we dergelijke praktijken misschien ook terug zien in de Eredivisie.

Bekijk hier de beelden van de succesvolle recordpoging.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.