Terug

Volg Vandaag Inside

Ajax ten koste van Lille naar 1/8e finales Europa League

Ajax ten koste van Lille naar 1/8e finales Europa League

25 feb 2021, 21:50

Ajax blijft voorlopig op drie fronten strijden. De koploper van de Eredivisie en halve finalist van de KNVB beker was donderdag opnieuw te sterk voor Lille (2-1) en plaatste zich zo voor de achtste finales van de Europa League.

Lille presteert dit seizoen nog beter in uitwedstrijden dan in eigen stadion, zo liet het ook in Amsterdam weer zien. De huidige koploper van Frankrijk verraste dit seizoen AC Milan al in San Siro (0-3) en heeft slechts een uitduel in de competitie verloren. De ploeg van trainer Christophe Galtier maakte het Ajax ook een stuk lastiger dan vorige week in het noorden van Frankrijk.

Lisandro Martínez voorkwam al in de derde minuut een snelle openingstreffer van Lille. De Argentijn blokte een schot van Xeka. Daley Blind, spelend op de positie van de geblesseerde linksback Nicolás Tagliafico, had het lastig met de snelle Jonathan Ikoné. Ook de behendige Timoty Weah bezorgde de defensie van de thuisploeg veel problemen.

Uitgerekend Sven Botman mocht zich na een kwartier de openingstreffer van Ajax aanrekenen. De verdediger gleed net voordat Dusan Tadic een vrije trap wilde nemen uit toen hij Edson Álvarez wilde volgen. De defensie van Lille was vervolgens zo ontregeld dat Davy Klaassen helemaal vrij kwam te staan en de bal in een hoek kon koppen. Botman, die Ajax afgelopen zomer verliet, bleef vrij lang liggen nadat hij was uitgegleden terwijl hij toch niets mankeerde.

Ajax startte met de tieners Devyne Rensch, Jurriën Timber en Ryan Gravenberch. Zij leren van een Europese confrontatie als die tegen Lille een stuk meer dan in veel duels in de Eredivisie. aldus Ajax. Voor hen is het leerzaam dat Ajax het internationale avontuur nog met minimaal twee duels heeft verlengd. Rechtsback Rensch, vorig jaar 18 jaar geworden, speelde met zoveel flair dat hij Ajax bijna op 2-0 bracht, na een flitsende combinatie met Klaassen.

Lille was ook na rust dreigend, maar vooral met afstandsschoten. Ajax werd weer gevaarlijk nadat Brian Brobbey voor Antony in het veld was gekomen. De spits die Ajax gaat verlaten bracht Dusan Tadic en Klaassen in stelling. Tadic probeerde het met een lobje en doelman Maignan voorkwam met een reflex de 2-0 van Klaassen.

Lille kwam in de 78e minuut op gelijke hoogte.Yusuf Yazici benutte een strafschop, nadat de videoscheidsrechter had gezien dat Martínez de ingevallen Jonathan David wel heel erg hard duwde. Neres, op aangeven van de sterk ingevallen Brobbey, maakte in de 88e minuut het winnende doelpunt.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.