Terug

Volg Vandaag Inside

Ajax-tegenstander Lille van eigenaar gewisseld

Ajax-tegenstander Lille van eigenaar gewisseld

19 dec 2020, 11:51

Voetbalclub Lille OSC is verkocht aan Callisto Sporting SARL, een dochteronderneming van Merlyn Partners. Eigenaar Gérard Lopez heeft zijn aandelen verkocht aan Callisto, meldt de Franse club waar de Nederlander Sven Botman voor uitkomt. Lille is op 18 februari de tegenstander van Ajax in de eerste knock-outronde van de Europa League.

Lopez en directeur Luis Campos verlaten per direct de club, die momenteel eerste staat in de Franse Ligue 1. De nieuwe eigenaars hebben Olivier Létang aangesteld als directeur, om zo "een nieuwe, ervaren en sterk leiderschap bij de club te hebben". Létang was eerder sportdirecteur bij Paris Saint-Germain en voorzitter van Stade Rennes.

"Ik heb mijn doel bereikt en ik geloof dat het nu tijd is voor een nieuwe eigenaar om het over te nemen", zei Lopez. De Spaans-Luxemburgse eigenaar, die de club in 2017 kocht, had meer dan 225 miljoen euro geleend van Elliot Management en daardoor zou de club in forse financiële problemen verkeren.

"Ik zal ervoor zorgen dat het LOSC sportief en financieel goed wordt beheerd in het voordeel van de supporters en de LOSC-gemeenschap", liet Létang weten. "Het is mijn bedoeling dat de club zijn volledige potentieel bereikt."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.