Terug

Volg Vandaag Inside

Ajax tegen FC Utrecht in tweede ronde bekertoernooi

Ajax tegen FC Utrecht in tweede ronde bekertoernooi

21 nov 2020, 23:52

De loting voor de tweede ronde van het toernooi om de KNVB-beker heeft een duel opgeleverd tussen Ajax en FC Utrecht. De twee clubs uit de eredivisie treffen elkaar op 15, 16 of 17 december in Amsterdam. Begin deze maand won Ajax in de eredivisie met 3-0 bij FC Utrecht.

Vorig seizoen kwamen FC Utrecht en Ajax elkaar tegen in de halve finales van het toernooi om de KNVB-beker, toen in De Galgenwaard. Utrecht versloeg de Amsterdamse ploeg met 2-0, maar de finale tegen Feyenoord ging niet door als gevolg van de coronacrisis.

Voor PSV rolde een uitwedstrijd tegen De Graafschap uit de balletjes bij de loting. De 'Superboeren' doen bovenin de Keuken Kampioen Divisie mee. Feyenoord werd vrijgeloot, net als AZ, Fortuna Sittard, Heracles Almelo, ADO Den Haag, sc Heerenveen, FC Volendam, MVV en NEC. Die clubs zijn al zeker van een plek in de achtste finales.

Geen amateurclubs

De KNVB moest deze week vanwege de aanhoudende coronamaatregelen alle amateurclubs uit het hoofdtoernooi van de KNVB-beker halen. De amateurs mogen voorlopig niet in groepsverband trainen. De 26 amateurclubs die het hoofdtoernooi hadden gehaald en zouden uitkomen in de eerste ronde, worden financieel gecompenseerd door de bond.

Naast Ajax - FC Utrecht zijn er nog twee duels in de tweede ronde tussen eredivisieclubs: FC Emmen - FC Groningen en Willem II - Vitesse. De andere wedstrijden zijn Almere City FC - VVV-Venlo, Excelsior - PEC Zwolle, SC Cambuur - Go Ahead Eagles en De Graafschap - PSV. De KNVB maakt op korte termijn het speelschema bekend.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.