Terug

Volg Vandaag Inside

Ajax-supporters willen spandoeken weg uit De Kuip: 'Bekerfinale op neutraal terrein'

Ajax-supporters willen spandoeken weg uit De Kuip: 'Bekerfinale op neutraal terrein'

12 mrt 2021, 10:31

De supportersvereniging SV Ajax hoopt dat de ruim 44.000 spandoeken in De Kuip worden weggehaald voor de bekerfinale: 'Wij vinden dat de finale op neutraal terrein in een neutrale omgeving gespeeld moet worden,' laten de supportersvereniging weten in het AD.

'Wij vinden dat de finale op neutraal terrein in een neutrale omgeving gespeeld moet worden, dus zonder uitingen van derden - behalve de betrokken finalisten (Vitesse en Ajax), de organisator (KNVB) en haar sponsors. Dus zonder de huidige spandoeken in het stadion. Daarnaast bekijken we de mogelijkheden samen met Ajaxsupporters een sfeeractie te organiseren, op de aan ons toegewezen tribunedelen,' vindt de supportersvereniging SV Ajax.

Voor Feyenoord-supporter Freek Verhulst is het weghalen van de spandoeken geen optie: 'Dat zou echt een klap in het gezicht zijn van de vele vrijwilligers. Ik hoop van harte dat de KNVB wat coulance toont richting Feyenoord en dit prachtige initiatief laat in een bijzondere tijd waar de voetbalsupporters het toch al zo moeilijk hebben. Vergeet niet, na de bekerfinale hebben we hier ook nog de Klassieker. En die willen we met spandoeken zo lang supporters nog niet mogen komen.'

De KNVB heeft nog geen beslissing genomen: 'Wij huren de Kuip voor de bekerfinale van Stadion Feijenoord. Op dit moment wordt er nog over gesproken wat er gaat gebeuren met de spandoeken. Meer dan dat valt er nu nog niet over te zeggen.' De bond hoopt mogelijk toch nog supporters te verwelkomen in het kader van de Fieldlab-experimenten.

Een andere optie is het afdekken van de spandoeken met andere doeken, maar daarover is geen duidelijkheid, laat supportersvereniging FSV de Feijenoorder weten: 'Die hopen we wellicht morgen of anders begin volgende week wel te kunnen geven.'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.