Terug

Volg Vandaag Inside

'Ajax-supporters drinken recordhoeveelheid bier tijdens kampioenswedstrijd'

'Ajax-supporters drinken recordhoeveelheid bier tijdens kampioenswedstrijd'

13 mei 2022, 17:50

Het was afgelopen woensdag groot feest in de Johan Cruijff Arena. Ajax werd voor de 36ste keer landskampioen door Heerenveen met 5-0 te verslaan. Volgens Ajax Life werd er zelfs een recordhoeveelheid aan bier gedronken.

Maar liefst 50.000 liter bier ging er doorheen woensdagavond. In totaal zijn er ruim 65.000 grote bekers (650 ml) getapt. Daarmee is het oude bierrecord verbroken: die stond op 50.000 grote bekers tijdens de Champions League-wedstrijd tegen Borussia Dortmund.

De Amsterdammers waren goed voorbereid op het feest in de Johan Cruijff Arena. Volgens De Telegraaf stonden er vier tankwagens klaar, met in totaal 40.000 liter bier. In het stadion zelf was ook al 30.000 liter bier aanwezig.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.