Terug

Volg Vandaag Inside

Ajax stuit op grillig Valencia in Mestalla

Ajax stuit op grillig Valencia in Mestalla

1 okt 2019, 22:46

In een zomers Valencia kan Ajax de kans dat het opnieuw mag overwinteren in de Champions League al aardig verhogen. Een goed resultaat tegen de huidige nummer negen van Spanje zou het elftal van trainer Erik ten Hag een uitstekend perspectief voor de resterende vier duels in de groepsfase geven.

Ajax en Valencia slaagden twee weken geleden voor het eerste examen in de hoogste klas van het Europese clubvoetbal. De kampioen van Nederland vierde een terechte maar enigszins geflatteerde zege op Lille OSC (3-0). Valencia verraste Chelsea in Londen (0-1), ook omdat de thuisclub Jasper Cillessen niet met een strafschop wist te passeren.

Valencia presteert dit seizoen vooralsnog net zo onvoorspelbaar als clubeigenaar Peter Lim te werk gaat. De miljardair uit Singapore nam vorige maand afscheid van de populaire trainer Marcelino en directeuren Mateu Alemany en Pablo Longoria. Hij duldt geen tegenspraak en zeker geen kritiek op zijn manier van leidinggeven of op de macht die zaakwaarnemer Jorge Mendes van hem heeft gekregen. Zelfs niet van mensen die zijn club vorig seizoen met winst van de nationale beker en een vierde eindklassering eindelijk weer succesvol hebben gemaakt.

Basisopstelling

Valencia won niet alleen de uitwedstrijd tegen Chelsea. Afgelopen zaterdag werd Athletic Club uit Bilbao naar de eerste thuisnederlaag in bijna een jaar gespeeld (0-1). Opmerkelijk is dat Valencia in het eigen Estadio Mestalla ook al punten heeft verspeeld tegen Leganés (1-1) en Getafe (3-3).

Trainer Ten Hag is begin oktober nog altijd op zoek naar zijn beste basisformatie, nu hij niet meer kan beschikken over de vertrokken Matthijs de Ligt, Frenkie de Jong, Lasse Schöne en Kasper Dolberg. De coach trainde dinsdag kort met zijn ploeg in Valencia, waar het tegen 20.30 uur nog altijd bijna dertig graden was. Hij liet niets zien van zijn beoogde basisploeg.

Ten Hag moet twee beslissingen nemen, Start Sergiño Dest of Noussair Mazraoui als rechtsback en krijgt Donny van de Beek een controlerende rol op het middenveld of speelt hij als meest aanvallende middenvelder vlak achter centrumspits Tadic? In het eerste geval moet Edson Álvarez voor hem wijken, bij de tweede optie is David Neres of Quincy Promes de klos.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.