Terug

Volg Vandaag Inside

Ajax stuit in ArenA op Dinamo Kiev

Ajax stuit in ArenA op Dinamo Kiev

22 aug 2018, 07:11

AMSTERDAM (ANP) - Ajax wil woensdag vanaf 21.00 uur al tijdens de thuiswedstrijd tegen Dinamo Kiev een voorschot nemen op een plaats in de groepsfase van de Champions League. Zelf minimaal één keer scoren en geen treffer tegen krijgen, dat is de opdracht waarmee trainer Erik ten Hag zijn spelers de uitverkochte Johan Cruijff ArenA instuurt.

Ajax moet het zonder David Neres stellen. De Braziliaanse vleugelspits heeft een hamstring verrekt en is heel misschien weer beschikbaar als zijn ploeg dinsdag de beslissende return in Kiev speelt. Trainer Ten Hag kan de afwezigheid van Neres op twee manieren oplossen. Of hij bombardeert Hakim Ziyech en Dusan Tadic tot vleugelspelers en maakt een plaats vrij op het middenveld voor Donny van de Beek. Een andere mogelijkheid is dat hij Zakaria Labyad op de linkervleugel laat starten.

Ajax speelde vier jaar geleden voor het laatst in de groepsfase van de lucratieve Champions League. In 2010 overleefde de club voor het laatst de voorronden van de koningsklasse van het Europese clubvoetbal. Dat gebeurde na een zege over twee duels op Dinamo Kiev.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.