Terug

Volg Vandaag Inside

Ajax stevig beboet voor wangedrag fans

Ajax stevig beboet voor wangedrag fans

23 nov 2018, 20:14

NYON (ANP) - Ajax is bestraft met boetes van in totaal meer dan 70.000 euro voor wangedrag van de supporters bij beide wedstrijden uit de Champions League tegen Benfica. De tuchtcommissie van de UEFA legde de Amsterdamse club ook een voorwaardelijke straf op van één uitwedstrijd zonder eigen aanhang, met een proeftijd van 1 jaar.

De eerstvolgende wedstrijd (binnen een jaar) dat de aanhang van de club zich weer misdraagt, wordt de voorwaardelijke straf omgezet in een definitieve en moet Ajax een Europese uitwedstrijd zonder Ajax-publiek spelen.

De thuiswedstrijd op 23 oktober tegen Benfica (1-0) zorgde voor een totale boete van 33.000 euro, opgebouwd uit 18.000 euro voor het blokkeren door de supporters van tribunetrappen en 15.000 euro voor het gooien van voorwerpen.

Lopend onderzoek

Voor de uitwedstrijd op 7 november in Lissabon (1-1) bestaat de straf uit 30.000 boete voor ordeverstoring door de fans. Ajax-supporters gingen voorafgaand aan het duel op de vuist met de politie in Estádio da Luz en smeten met losgerukte stoeltjes. Ajax moet om die reden ook nog 8.000 euro schade vergoeden aan Benfica.

Ajax meldt op de clubsite dat het totale boetebedrag van het huidige seizoen inmiddels is opgelopen naar 135.000 euro. Hiervan is 10.000 euro afkomstig uit de Nederlandse competitie. Ook loopt er nog een onderzoek naar vuurwerk tijdens Ajax - Feyenoord.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.