Terug

Volg Vandaag Inside

Ajax stelt Maurits Hendriks aan als Chief Sports Officer

Ajax stelt Maurits Hendriks aan als Chief Sports Officer

12 sep 2022, 14:00

Maurits Hendriks treedt toe tot de directie van Ajax. De voormalig technisch directeur van de Nederlandse sportkoepel NOC*NSF krijgt in Amsterdam een nieuwe functie: Chief Sports Officer (CSO). De 61-jarige Hendriks wordt officieel benoemd tijdens de aandeelhoudersvergadering op 11 november.

"De komst van Maurits Hendriks vormt een welkome versterking van ons directieteam", zegt algemeen directeur Edwin van der Sar, die zelf zijn contract gaat verlengen tot de zomer van 2025. "Zijn kennis en ervaring zijn van waarde bij het verder ontwikkelen van de topsportcultuur van Ajax. Dat betreft onder meer het met de betrokken collega’s verder versterken van onze jeugdopleiding, de volgende stappen van ons vrouwenvoetbal en verschillende langetermijnprojecten, zoals het project De Nieuwe Toekomst."

De directiefunctie van CSO is nieuw binnen Ajax. De directie en RvC hebben gezamenlijk de topstructuur geëvalueerd. Doel van deze wijziging van de directiestructuur is het op lange termijn bestendigen van Ajax als topsportorganisatie. De portefeuille van de CSO bevat: Sportpark de Toekomst, project De Nieuwe Toekomst, de jeugdopleiding, het vrouwenvoetbal en de aan alle voetbalselecties ondersteunende specialistische afdelingen.

De naam van Hendriks komt uit de koker van Ajax-commissaris Annette Mosman, die penningmeester is in het bestuur van NOC*NSF. Zij heeft bij de sportkoepel de carrière van de oud-hockeyer op de voet gevolgd en kent hem goed. Hendriks volgde in 2008 Charles van Commenée op als technisch directeur en was tijdens de Olympische Zomerspelen in Londen (2012) en Rio de Janeiro (2016) en de Winterspelen in Sotsji (2014) chef de mission. Na een dienstverband van ruim dertien jaar werd de geboren Amsterdammer in april dit jaar opgevolgd door André Cats.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.