Terug

Volg Vandaag Inside

Ajax start met Stekelenburg; Schmidt kiest voor Unnerstall

Ajax start met Stekelenburg; Schmidt kiest voor Unnerstall

10 feb 2021, 19:53

Maarten Stekelenburg en Lisandro Martínez beginnen om 20.00 uur met Ajax aan de kwartfinale van de KNVB-beker tegen PSV. Trainer Erik ten Hag doet een beroep op het duo omdat hij niet mag beschikken over keeper André Onana en Ryan Gravenberch.

Onana werd vorige week voor 12 maanden geschorst omdat er tijdens een controle het verboden middel furosemide in zijn urine is aangetroffen. Ajax vindt de straf veel te zwaar en gaat beroep aantekenen bij het internationale sporttribunaal CAS. Tot die tijd mag Onana zeker niet spelen en zelfs niet trainen. Gravenberch is slechts voor een bekerduel geschorst.

Jurriën Timber krijgt centraal achterin weer de voorkeur boven Perr Schuurs. Noussair Mazraoui en Nicolás Tagliafico zijn voldoende fit om te starten.

Opstelling Ajax: Stekelenburg; Mazraoui, Timber, Blind en Tagliafico; Álvarez, Klaassen en Martínez; Antony, Haller en Tadic.

PSV

Bij PSV begint Lars Unnerstall onder de lat. De doelman krijgt van trainer Roger Schmidt de voorkeur boven Yvon Mvogo, de eerste doelman van de club uit Eindhoven. Unnerstall wordt beloond voor zijn uitstekende optreden in het bekerduel in de vorige ronde met FC Volendam.

De tien veldspelers van PSV voor het bekerduel met Ajax legden zaterdag de basis voor een eenvoudige zege op FC Twente (3-0). Mauro Júnior krijgt weer de voorkeur boven Ryan Thomas. Ook Mohamed Ihattaren heeft weer een basisplaats.

Bij PSV ontbreken nog altijd de geblesseerde Mario Götze, Cody Gakpo, Nick Viergever en Noni Madueke.

Opstelling PSV: Unnerstall; Dumfries, Teze, Boscagli en Max; Mauro Júnior, Sangaré, Rosario en Ihattaren; Zahavi en Malen.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.