Terug

Volg Vandaag Inside

Ajax-spelers blij met Heitinga: 'Hij brengt enthousiasme en energie in het team'

Ajax-spelers blij met Heitinga: 'Hij brengt enthousiasme en energie in het team'

30 jan 2023, 12:30

Ajax heeft zondagmiddag na zeven keer op rij niet te winnen eindelijk een driepunter te pakken door met 1-4 van Excelsior te winnen. Meerdere spelers zijn lovend over hun interim-coach John Heitinga.

Dusan Tadic heeft een goede eerste indruk van Heitinga. “Hij brengt enthousiasme en energie in het team en is duidelijk naar ons. Hij ligt ook goed bij de fans. John is echt een kind van de club.”

Jurriën Timber heeft al eerder met Heitinga gewerkt en weet wat hij heeft aan de coach. “Ik heb John in Ajax onder 19 als trainer gehad. Daar heb ik grote stappen gemaakt, Hij is een hele goede trainer.

Hoofdtrainer

Het is al zeker dat John Heitinga betrokken blijft bij de eerste selectie van de Amsterdammers. Of dit ook als hoofdtrainer is, is onduidelijk. Ook de spelers weten niet wat de toekomst brengt. "Het is niet aan mij om te zeggen of Heitinga hoofdtrainer moet blijven", vertelt Dusan Tadic.

Ook Jurriën Timber kan niks zeggen over een eventuele vaste aanstelling van de Ajax-vedette. "We zullen zien wat er gebeurt. Maar hij heeft wel de kwaliteiten om hoofdtrainer te zijn."

Heitinga gaat zelf naar alle waarschijnlijkheid maandagavond met de clubleiding in gesprek over zijn verdere toekomst. Dat meldde hij zondag na de wedstrijd tegenover ESPN. “Ik denk dat we morgen bij elkaar komen. We zullen zien welke keuze er gemaakt wordt.”

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.