Ajax speelt gelijk in Luik

8 aug 2018, 00:11

LUIK (ANP) - Ajax heeft in het laatste half uur van de uitwedstrijd bij Standard Luik een riante uitgangspositie voor een plaats in de play-offs van de Champions League uit handen gegeven. Het elftal van Erik ten Hag kon niet voorkomen dat de thuisploeg zich van 0-2 terug knokte tot 2-2.

Ajax leek in de eerste helft aan de hand van Dusan Tadic op de drempel van de play-offs te belanden. De Serviër stelde met een prachtige voorzet Klaas-Jan Huntelaar in staat om in de negentiende minuut de score te openen. Tadic maakte in de 34e minuut de tweede treffer van zijn ploeg. Hij schonk even na rust Hakim Ziyech een riante kans op 3-0, maar de international van Marokko miste.

Mehdi Carcela, de sterk spelende Marokkaan van de thuisploeg, tekende in de 67e minuut voor 2-1. Een paar minuten later ontsnapte Ajax toen invaller Renaud Emond op de paal kopte. Diezelfde Emond benutte ver in blessuretijd een strafschop.