Terug

Volg Vandaag Inside

Ajax sluit trainingskamp af met nipte oefenzege op Hannover 96

Ajax sluit trainingskamp af met nipte oefenzege op Hannover 96

7 jan 2024, 15:17

Ajax heeft een trainingskamp in Spanje afgesloten met een oefenzege op Hannover 96 (2-1). Brian Brobbey maakte de openingstreffer in Estadio Municipal Antonio Barbadillo van Cádiz. Steven Bergwijn verdubbelde de score. Muhammed Damar profiteerde in de slotfase van de eerste helft van een fout van Devyne Rensch.

Ajax maakte in de eerste helft een redelijke indruk, maar viel na rust ver terug. De formatie was defensief kwetsbaar, net als vaak voor de winterstop. Ajax verdedigde ook slecht op de hoekschoppen van de Duitse tegenstander.

Ajax startte met de eerste keus. Een ploeg met veel wisselspelers verloor zaterdag kansloos van de tweede keus van Hannover 96 (3-0), een middenmoter uit de tweede Bundesliga. Ajax hervat de competitie zondag met een uitwedstrijd tegen Go Ahead Eagles.

Ajax is nog op zoek naar versterkingen. Trainer John van 't Schip hoopt dat er deze maand nog een ervaren middenvelder naar Amsterdam komt. Hij kan nog steeds geen beroep doen op zijn geblesseerde middenvelders Branco van den Boomen, Sivert Mannsverk en Silvano Vos.

De club uit de hoofdstad onderzoekt ook of het nog overbodige spelers kan verkopen. De meeste aankopen van afgelopen zomer hebben nog geen indruk gemaakt. Zij zitten redelijk vast aan Ajax omdat ze in Europa tijdens een seizoen maar voor twee clubs mogen uitkomen. Ajax liet Georges Mikautadze afgelopen week naar zijn oude club FC Metz vertrekken.

Bergwijn werd de afgelopen dagen in de Engelse media in verband gebracht met West Ham United, de club die afgelopen zomer Mohammed Kudus en Edson Álvarez naar Londen haalde.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.