Terug

Volg Vandaag Inside

Ajax scoort 175 keer dit seizoen

Ajax scoort 175 keer dit seizoen

15 mei 2019, 23:42

AMSTERDAM (ANP) - Ajax heeft het seizoen in de eredivisie afgesloten met maar liefst 119 doelpunten. De kampioen kwam dicht in de buurt van het record dat het in het seizoen 1966/1967 zelf vestigde. De club scoorde destijds 122 treffers in de eredivisie. Ajax was dit seizoen ongekend op schot. In alle competities trof de club maar liefst 175 keer doel. Dat is een Nederlands record.

Van alle spelers van Ajax was Dusan Tadic bij de meeste doelpunten betrokken. Met 28 doelpunten en dertien assists is hij de meest waardevolle speler van dit seizoen in de eredivisie. Luis Suárez was de laatste speler die in de eredivisie bij minimaal veertig doelpunten was betrokken. Hij sloot het seizoen 2009/2010 af met 35 goals en zeventien assists.

Tadic was dit seizoen in 55 duels in de eredivisie, Champions League en KNVB-beker betrokken bij 59 goals (36 doelpunten, 23 assists). In de grote competities van Europa was alleen Lionel Messi succesvoller (48 doelpunten, negentien assists)

Tadic benutte dit seizoen elf strafschoppen in de eredivisie. Hij kwam dicht bij het record van Ray Clarke, die in het seizoen 1978-1979 namens Ajax maar liefst twaalf strafschoppen verzilverde

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.