Terug

Volg Vandaag Inside

'Ajax schuift Heitinga naar voren na ontslag Schreuder'

'Ajax schuift Heitinga naar voren na ontslag Schreuder'

27 jan 2023, 00:00

John Heitinga (39) verhuist per direct van Jong Ajax naar het eerste elftal. Dat schrijft De Telegraaf. De oud-speler van de Amsterdammers heeft dat direct na het ontslag van Alfred Schreuder te horen gekregen.

Heitinga is nu trainer van Jong Ajax. Hij was al in beeld om de staf van trainer Alfred Schreuder te versterken. Maar Schreuder werd donderdag vlak na een gelijkspel tegen FC Volendam (1-1) ontslagen. Volgens De Telegraaf gaat Heitinga binnen 24 uur samen met Michael Reiziger voor de spelersgroep van Ajax staan.

Mogelijk zit het duo zondag ook op de bank tijdens de uitwedstrijd tegen Excelsior. Al sloot algemeen directeur Edwin van der Sar niet uit dat Ajax dan al een opvolger voor Schreuder heeft gevonden.

Ajax heeft ook René Meulensteen gevraagd om als assistent-trainer van het eerste elftal aan de slag te gaan. De voormalige assistent van Alex Ferguson bij Manchester United heeft echter geen toestemming gekregen van de Australische voetbalbond. Hij is daar de rechterhand van bondscoach Graham Arnold.

Reactie Ajax

Ajax wil nog niet bevestigen dat het John Heitinga per direct aan de technische staf van het eerste elftal toevoegt. "Als we iets kunnen melden, dan doet we dat", zei een woordvoerder van de club.

Algemeen directeur Edwin van der Sar reageerde donderdagavond tijdens de persconferentie op het ontslag van Alfred Schreuder. Bekijk het terug in de onderstaande video.

Ajax ontslaat Alfred Schreuder: 'We zagen geen vooruitgang'
10:13
Ajax ontslaat Alfred Schreuder: 'We zagen geen vooruitgang'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.