Terug

Volg Vandaag Inside

Ajax reageert niet op mogelijke belangstelling voor Jordi Cruijff

Ajax reageert niet op mogelijke belangstelling voor Jordi Cruijff

1 mrt 2022, 10:42

Ajax wil niet reageren op berichten dat Jordi Cruijff in beeld is om Marc Overmars op te volgen als directeur voetbalzaken. Hij zou door de club uit Amsterdam gepolst zijn, zo brachten Spaanse media maandag.

De Telegraaf meldt dinsdag dat de zoon van Johan Cruijff niet meteen 'nee' heeft gezegd. Dat zou ruimte bieden voor verdere gesprekken. De 48-jarige Cruijff werkt op dit moment als technisch adviseur bij FC Barcelona. Hij was eerder technisch directeur bij AEK Larnaca op Cyprus en het Israëlische Maccabi Tel Aviv.

Cruijff voetbalde tot zijn veertiende jaar in de jeugdopleiding van Ajax en verhuisde vervolgens naar Barcelona. Hij voetbalde negen interlands voor het Nederlands elftal. Cruijff zou bij Ajax het werk van zijn vader bij Ajax kunnen voortzetten. Johan Cruijff gaf in 2010 de aanzet voor een ander beleid bij Amsterdamse club, met onder meer veel oud-spelers aan de top.

Mede daardoor is Edwin van der Sar nu algemeen directeur van Ajax. Overmars stapte vorige maand op als directeur voetbalzaken omdat hij zich tijdens een langdurige periode schuldig had gemaakt aan grensoverschrijdend gedrag. Hij werkte bij Ajax nauw samen met technisch manager Gerry Hamstra en hoofdscout Henk Veldmate.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.