Terug

Volg Vandaag Inside

Ajax presenteert nieuwe thuisshirt met oude clublogo

Ajax presenteert nieuwe thuisshirt met oude clublogo

14 juli 2021, 10:15

Ajax speelt komend seizoen de thuiswedstrijden met het oude logo van de club op het shirt. De Amsterdamse club doet dat om de fans te bedanken voor de steun in het voorbije seizoen, waarin fans vanwege het coronavirus niet welkom waren.

Supporters van Ajax hadden een groot doek in het stadion gelegd, met daarop groot het oude logo. "In wat na zo’n onwerkelijk seizoen een passend eerbetoon aan fans is, zal dit historische logo tijdens seizoen 2021/2022 eenmalig op het thuistenue te zien zijn", meldt Ajax. Ook de namen van de spelers worden niet, net als vroeger, op de shirts afgedrukt. Alleen het rugnummer is op de achterkant te zien tijdens thuiswedstrijden van Ajax in de Eredivisie. In Europese wedstrijden staan de namen van de spelers er wel op, dat moet van de UEFA.

Op de plek waar het oude logo is geplaatst, staan normaal gesproken de drie kampioenssterren van Ajax. Die worden op het thuisshirt verplaatst naar de nek. "Naast het historische logo is ook eenmalig de kleur rood aangepast en de rode baan smaller gemaakt, om de directe verwijzing naar shirts uit het verleden van Ajax te voltooien. Net als bij sommige eerdere shirts, is het Ajax-logo deels op de rode baan en deels op de witte baan geplaatst", aldus Ajax.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.