Terug

Volg Vandaag Inside

Ajax pas na penalty's langs Roda JC

Ajax pas na penalty's langs Roda JC

19 dec 2018, 23:35

Vanavond stonden er weer drie wedstrijden op het programma in de achtste finales van de TOTO KNVB Beker.

Om 18.30 uur nam derde divisionist Odin '59 het op tegen Heerenveen. De ploeg uit Heemskerk kwam in de tweede minuut al op een 1-0 voorsprong. Michel Vlap wist niet lang daarna zijn ploeg op gelijke hoogte te brengen. Heerenveen had het verder moeilijk met de amateurs, maar wisten uiteindelijk een 1-3 overwinning uit het vuur te slepen.

In het Zuiden van het land stonden er 2 affiches op het programma. In Sittard ging sc Cambuur op bezoek bij Fortuna. De ploeg wist met 2-1 van de Friezen te winnen.

Ietsje verderop had Ajax veel moeite met Roda JC. Het kwam al vroeg op een 1-0 voorsprong door een benutte penalty van Tadic. Nog voor rust belandde Roda weer op gelijke hoogte door eveneens een penalty. De ploeg die onder andere Ziyech, Tagliafico, Mazraoui en van de Beek thuisliet, kwam daarna niet meer tot scoren. Penalty's moesten de beslissing brengen. Tijdens die penaly's mistte Engels de eerste voor Roda en wist Onana de tweede te redden. Tadic en Huntelaar benutten de eerste 2 voor Ajax. Na de goal van Huntelaar, mistte De Ligt zijn penalty. Roda wist zijn derde en tevens de vierde wel te raken. Doordat Dolberg en Blind zowel de 4de en de 5de penalty scoorden, gaat Ajax uiteindelijk toch door naar de volgende ronde.

Gisteren wisten AZ, Willem II en FC Twente zich al te plaatsen voor de volgende ronde. Morgen komen Utrecht, Feyenoord, Vitesse en Kozakken Boys nog in actie.

Embedded content: https://youtu.be/B7BbFBQv_-o

Embedded content: https://youtu.be/ShqdOMDBMUk

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.