Terug

Volg Vandaag Inside

Ajax pakt 34e landstitel en achtste dubbel

Ajax pakt 34e landstitel en achtste dubbel

15 mei 2019, 23:39

DOETINCHEM (ANP) - Ajax heeft de 34e landstitel binnen. De club uit Amsterdam stelde het kampioenschap veilig met een ruime uitzege op De Graafschap: 4-1.

Ajax heeft de positie van succesvolste club van Nederland versterkt. PSV won 24 landstitels. Feyenoord was 15 keer de beste van Nederland.

Ajax won voor de achtste keer de landstitel en KNVB-beker in één seizoen. PSV presteerde dat in 2005 voor het laatst. De club uit Eindhoven strandde dat voetbaljaar ook in de halve finale van de Champions League. De vorige keer dat Ajax de 'dubbel' won was in 2002 onder trainer Ronald Koeman.

PSV won vier keer de 'dubbel'. Feyenoord combineerde de landstitel drie keer met winst van de KNVB-beker.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.