Ajax overklast Rangers FC en wint eerste groepsduel in Champions League

7 sep 2022, 20:35

Ajax is goed aan het nieuwe seizoen van de Champions League begonnen. De kampioen van Nederland was in een uitverkochte Johan Cruijff ArenA veel te sterk voor Rangers FC (4-0).

Ajax leidde na 34 minuten al met 3-0, na doelpunten van Edson Álvarez, Steven Berghuis en Mohammed Kudus. Steven Bergwijn maakte in de 80e minuut het vierde doelpunt en viel daarna geblesseerd uit, mogelijk met kramp.

Trainer Giovanni van Bronckhorst mocht niet mopperen dat de schade bij vier tegentreffers beperkt bleef. Zijn ploeg slaagde er pas in blessuretijd in om doelman Remko Pasveer een keer in de problemen te brengen. Borna Barišic scoorde weliswaar na 70 minuten, maar hij stond ruim buitenspel

Rangers FC mag voor het eerst sinds twaalf jaar weer deelnemen aan de Champions League. De ploeg schakelde PSV uit in de play-offs voor een plek in de groepsfase.