Terug

Volg Vandaag Inside

'Ajax op hoofdlijnen akkoord met Francesco Farioli'

14 mei 2024, 09:02

Ajax heeft op hoofdlijnen een akkoord bereikt met Francesco Farioli. Dat meldt De Telegraaf. De afronding van de overeenkomst is nog afhankelijk van het bereiken van een akkoord met zijn huidige werkgever, OGC Nice, waar hij tot medio 2025 onder contract staat. Indien een akkoord wordt bereikt, zal de Italiaanse trainer een driejarig contract bij Ajax ondertekenen.

Ajax is op zoek naar een trainer die het langer volhoudt dan Alfred Schreuder, Maurice Steijn en interim-coaches John Heitinga, Hedwiges Maduro en John van 't Schip. Zij hadden het eerste elftal onder hun hoede sinds het vertrek van Ten Hag twee jaar geleden.

Bij Ajax lijken ze Farioli geschikter te vinden dan Frank de Boer, Pascal Jansen en Alex Pastoor, coaches die hun handen vrij hebben. Ze willen niet afwachten of Ten Hag wel of niet bij United mag blijven. Dave Vos, nu nog coach van Jong Ajax, zou als assistent van Farioli het 'Ajax-DNA' moeten bewaken samen met commissaris Danny Blind en adviseur Louis van Gaal. 

Farioli

Na studies filosofie en sportwetenschappen werkte Farioli onder zijn leermeester Roberto De Zerbi, de huidige coach van Brighton & Hove Albion, als keeperstrainer bij Benevento en Sassuolo. Daarna ging hij als hoofdcoach aan de slag bij de Turkse clubs Fatih Karagümrük en Alanyaspor. Inmiddels staat hij aan het roer bij OGC Nice, waarmee hij nog in de race is om een ticket voor de Champions League.

Johan Derksen is uiterst kritisch op de keuze van Ajax voor Farioli. Bekijk de beelden bovenaan deze pagina.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.