Terug

Volg Vandaag Inside

Ajax op 13 februari in ArenA tegen Real Madrid

Ajax op 13 februari in ArenA tegen Real Madrid

17 dec 2018, 15:46

NYON (ANP) - Ajax en Real Madrid treffen elkaar op woensdag 13 februari in de Johan Cruijff ArenA in de achtste finales van de Champions League. Dinsdag 5 maart is de return in stadion Santiago Bernabéu. Beide duels beginnen om 21.00 uur.

Real Madrid gaat op voor de vierde Champions League-titel op rij. De belangrijkste speler van de afgelopen jaren, Cristiano Ronaldo, vertrok afgelopen zomer naar Juventus.

In het seizoen 2012-2013 kwam Ajax Real Madrid tegen in de groepsfase. Twee keer werd er met 4-1 verloren. Van de huidige Amsterdamse selectie waren Daley Blind, Lasse Schöne en Joël Veltman er toen ook bij. Ronaldo maakte dat seizoen vijf van de acht doelpunten tegen Ajax.

Zwaar programma

Zonder de Portugese aanvaller wist de 'Koninklijke' zich als groepswinnaar te plaatsen voor de achtste finales. AS Roma werd tweede in dezelfde poule, waarin ook Viktoria Plzen en CSKA Moskou zaten.

Voorafgaand aan de wedstrijden tegen Ajax heeft Real Madrid twee zware duels staan. Eerst wacht de stadsderby bij Atlético Madrid en het weekend voor de return wordt in Madrid nog de 'Clásico' tegen FC Barcelona gespeeld.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.