Terug

Volg Vandaag Inside

Ajax onderuit bij Heerenveen en verliest derde plek uit het oog

Ajax onderuit bij Heerenveen en verliest derde plek uit het oog

11 feb 2024, 16:37

Ajax heeft de uitwedstrijd tegen sc Heerenveen verloren met 3-2. De club uit Amsterdam raakte verder achterop in de strijd om de derde plaats van de Eredivisie, die aan het einde van het seizoen een ticket voor de voorronden van de nieuwe editie van de Champions League oplevert.

FC Twente, de huidige nummer 3 van de ranglijst, heeft een voorsprong van 8 punten op het als vierde geklasseerde AZ. Ajax heeft 9 punten minder dan de club uit Enschede.

Pelle van Amersfoort opende in de elfde minuut de score voor Heerenveen en Osame Sahraoui tekende in de 38e minuut voor 2-0. Opnieuw Van Amersfoort vergrootte de voorsprong van de thuisploeg in de 46e minuut naar 3-0.

Ajax kwam in de 51e minuut op 3-1 door een eigen doelpunt van Pawel Bochniewicz, die een voorzet van Brian Brobbey verkeerd inschatte. Ajax kwam vervolgens niet verder meer dan de 3-2 van de ingevallen Chuba Akpom.

Veel spelers van Ajax dachten dat verdediger Sven van Beek van Heerenveen de bal in blessuretijd in eigen doel werkte, maar de videoscheidsrechter vond daar geen bewijs voor.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.