Terug

Volg Vandaag Inside

Ajax niet in Bob Marley-shirt vanavond tegen Sporting Lissabon

Ajax niet in Bob Marley-shirt vanavond tegen Sporting Lissabon

15 sep 2021, 13:01

Ajax trapt vanavond om 21:00 het nieuwe seizoen van de Champions League af met een uitwedstrijd in Portugal tegen Sporting Lissabon. De Amsterdammers spelen niet in het populaire derde tenue, dat meldt De Telegraaf.

Ajax heeft het populaire derde shirt moeten aanpassen. De club mag van de UEFA tijdens Europese wedstrijden niet met een afbeelding van drie vogeltjes in de kraag spelen. Afgelopen zaterdag speelde de ploeg van trainer Erik ten Hag in Zwolle ook al in reggae-kleuren omdat het blauwe uitshirt van de landskampioen te veel lijkt op het thuisshirt van PEC. De vogeltjes ontbraken toen al in de kraag.

Vanavond speelt Ajax in het traditionele thuistenue vanwege een speciaal Europees tenue van de Portugezen, met een groen shirt en zwarte broekjes en sokken, kunnen de Amsterdammers niet spelen in het derde tenue. Volgens Ajax Life heeft Ajax nog wel geprobeerd om in een groen broekje te spelen, maar werd dat niet door de UEFA geaccepteerd.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.