Terug

Volg Vandaag Inside

Ajax na overwinteren al over 60 miljoen euro

Ajax na overwinteren al over 60 miljoen euro

6 nov 2018, 08:18

AMSTERDAM (ANP) - Ajax kan de kassa laten rinkelen tijdens de uitwedstrijd tegen Benfica in de Champions League. Als de club uit Amsterdam wint in het mooie Estádio da Luz, dan overwintert het niet alleen voor het eerst in dertien jaar in de Champions League. De inkomsten uit het lucratieve toernooi passeren dan ook de grens van 60 miljoen euro.

Alleen plaatsing voor de groepsfase van de Champions League leverde Ajax al zo'n 42 miljoen euro op. Iedere deelnemer aan de groepsfase kreeg een startpremie van ruim 15 miljoen euro. Op basis van eerdere deelnames aan Europees voetbal mocht Ajax ruim 18 miljoen euro bijschrijven en uit de pot van tv-gelden komt nog eens 2,5 miljoen euro. De drie thuisduels in de groepsfase leveren een verwachte recette van zo'n 6 miljoen euro op.

Ajax won tot dusver twee duels (5,4 miljoen euro) en speelde een keer gelijk (0,9 miljoen euro) in de groepsfase. Winst op Benfica levert niet alleen nog eens 2,7 miljoen euro op. Ajax plaatst zich dan ook voor de achtste finales. En dat beloont de UEFA weer met een premie van 9,5 miljoen euro.

Uitverkocht

Als Ajax zich plaatst voor de achtste finale, dan speelt het ongetwijfeld opnieuw in een uitverkochte Johan Cruijff ArenA. De selectie van trainer Erik ten Hag wordt ook steeds meer waard nu de voetballers van Ajax zich ook op het hoogste podium goed presteren.

Directeur spelersbeleid Marc Overmars moest vorige week nog hard lachen toen de waarde van de selectie van Ajax op 250 miljoen euro werd geschat. ,,Ik hoop toch wel iets meer", stelde hij zonder zelf een bedrag te noemen.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.