Terug

Volg Vandaag Inside

Ajax ondanks kleine zege uitgeschakeld in Europa

Ajax ondanks kleine zege uitgeschakeld in Europa

28 feb 2020, 00:02

Voor Ajax is het Europees avontuur dit seizoen voorbij. De kampioen van Nederland kwam in het thuisduel met Getafe niet verder dan een kleine zege (2-1). Dat was niet voldoende voor een plek in de achtste finales van de Europa League, na de nederlaag van vorige week in de voorstad van Madrid (2-0).

Ajax incasseerde al na vijf minuten een enorme dreun toen Mata de score opende voor Getafe, na een fout van Lisandro Martínez. Danilo, voor het eerst in de basis, bracht de thuisploeg in de tiende minuut op gelijke hoogte (1-1).

Ajax was daarna veel in balbezit, maar de beste kansen waren voor Getafe. Mata raakte de lat en Deyverson en Nemanja Maksimovic stuitten op de paal. Ajax veerde in de 63e minuut even op na de 2-1, een eigen doelpunt van Mathías Olivera na een vrije trap van Carel Eiting.

Maar de thuisploeg kwam nooit meer in de buurt van de benodigde vier treffers.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.