Ajax na goals Tadic op weg naar achtste finale

27 nov 2018, 21:37

ATHENE (ANP) - Ajax kan een plek in de knock-outfase van de Champions League nauwelijks meer ontgaan. De ploeg van trainer Erik ten Hag nam in de tweede helft van de uitwedstrijd tegen AEK Athene een voorsprong van 2-0, door twee doelpunten kort achter elkaar van Dusan Tadic. Bij winst in de Griekse hoofdstad plaatst Ajax zich voor het eerst in dertien jaar voor de achtste finales van het belangrijkste Europese bekertoernooi.

De Grieken spelen met een man minder, omdat Marko Livaja met twee keer geel van het veld werd gestuurd. Tadic opende in de 68e minuut de score uit een strafschop, vier minuten later tekende hij ook voor de 0-2.